Халфът на Лудогорец Алекс Сантана спечели приза на Gong.bg за Играч на мача след успеха на „орлите” над Пирин с 3:1 в Благоевград.

Бразилецът отличи, че отбелязаният гол от него е част от неговата техническа характеристика и обича да прави подобни неща на терена. Сантана също така коментира и груповата фаза на Лига Европа, където вярва, че „орлите” ще финишират на едно от първите две места.

„При гола направихме едно разиграване, което е част от моите характеристики. Обичам да надигравам всички и да вкарвам хубави голове. Започнахме с грешна стъпка и на контраатака те ни вкараха гол, но нашият отбор се държа добре и обърнахме резултата. Оттук излизаме с победа”, започна Сантана.

„Беше много важно да вкараме ранен изравнителен гол. Ако го бяхме оставили за накрая, щеше да стане много труден мач за нас. Изравнихме рано и съм радостен, че си тръгваме с три точки”, продължи халфът.

„Трябва бързо да свикваме с мачовете в Европа и в България. След мача за Шампионска лига бързо превъзмогнахме всички и сме готови за българския шампионат”.

„Лудогорец е много голям отбор и ще се борим да бъдем на първите две позиции в групата от Лига Европа”, каза Сантана.