Халфът на ЦСКА Юнус Санкаре сподели своите чувства след идването си в ЦСКА пред „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Полузащиникът разкрива как е бил убеден да премине на „Българска армия“ от Гриша Ганчев, как е започнал да играе футбол, участието в Европа, престоят в ПСЖ и други интересни теми.

„Хубава страна. Всичко при мен е наред. В интерес на истината нищо не ме изненада. Щастлив съм тук. След всеки изминал мач и тренировка се чувствам все по-добре. Трябва да се има предвид, че една година не съм играл, но скоро ще покажа пълния си потенциал. Силен съм там, където треньорът и отборът имат нужда да помогна", започна той.

Относно идването в ЦСКА:

"Трябва да призная, че нещата се случиха много бързо. Дойдох да разгледам базата. След това имах приятна среща с боса. Разговорите продължиха точно 5 минути. Стана ми ясно, че съм футболист на ЦСКА. Той наистина е биг бос по начина, по който се отнесе с мен. Това ме убеди да приема офертата на ЦСКА", разкрива сенегалецът.

Какво обаче го е убедило да подпише?

"Историята, традициите, този велик клуб, но най-вече усещането, че тези хора ме желаят да помогна. Нямах много информация, но за мен бе важно семейството ми да е съгласно", допълва халфът.

За нивото на отбора и представянето срещу Лудогорец:

"Смятам, че изиграхме много добър мач. За съжаление не успяхме да спечелим. Фактът, че играхме със силен съперник, повдигна нивото на срещата. Повече съжалявам, че не спечелихме. Въпросът е че съм бил на терена и съм помогнал. Важното е да вървим напред", сигурен е Санкаре.

Какви са шансовете на отбора да стане шампион?

"Шансът да станем шампиони е да спечелим всички мачове до края. Тази година ще бъде годината на ЦСКА", зарече се Юнус.

"Имаме индивидуалности, които правят разликата в мачовете. Имаме и млади български футболисти, които във всеки един момент може да избухнат", уверява полузащитникът.

За мача срещу Торсхавн:

"Работата ни е да работим сериозно. По никакъв начин не трябва да си мислим, че ще бъде лесна среща", заяви той.

За групите на Лига Европа:

"Предпочитам да не говорим. Нека се концентрираме за срещата в четвъртък. Не обичам да изпреварвам нещата при положение, че още не сме си свършили работата", каза националът.

Как се е справил през тази една година, когато не е играл?

"За мен бе труден момент. Така се стекоха нещата. Благодарение на семейството и приятелите тренирах през цялото време. Даде ми се шанс да се върна на високо ниво и смятам да го оправдая", вметна още кадърът на ПСЖ.

За първите си стъпки във футбола:

"Започнах както всяко дете. Около мен всеки играеше. Съвсем нормално беше и аз да започна да играя", върна се назад в спомените си Санкаре.

С кое се гордее най-много?

"Най-много съм горд, че накарах родителите ми да се гордеят с мен. Това, че те се гордеят с мен ме прави и мен горд", искрен е новият играч на столичани.

"Надявам се да направя големи, великите мачове с ЦСКА", стиска палци Юнус.

За ПСЖ:

"Радвам се за този клуб. Това е моят роден клуб. Там съм прекарал 10 години. Само добри спомени имам и съм много щастлив, че вървят във възходяща насока", коментира бившия си клуб състезателят.

За нивото в България:

"Тук футболът е много интензивен и динамичен. Има млади и бързи футболисти. Нивото в България е много добро", завърши Юнус.