Новият капитан на Спартак Варна - Румен Руменов, говори за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT. Toй сподели, че целта пред отбора е оставане в елита на България. Халфът говори и за предстоящия мач с бившия му отбор Арда. 

"Настроението е леко приповдигнато, но ние нищо не сме постигнали. Една победа не е нищо. Всеки мач ще излизаме за победа и се надявам да постигнем целта си - оставане в елита на България", заяви Руменов. 

"Доста тежко е гостуването на Арда. Там играх три години. Арда играе добре у дома. Ще ни е трудно, ние лесен мач нямаме. Все още не сме ги разузнали. Работих малко с техния треньор Тунчев и съм запознат какво иска от Арда като стил на игра. Там се работи професионално и са от добрите отбори в нашето първенство. Надявам се да вземем максимума от точки там". 

"Всички съзнават каква е ситуацията. Дойдоха много нови момчета. С тях е говорено, раздават се и показват най-доброто от себе си". 

"Да си капитан на всеки един отбор е отговорност и привилегия. Капитанската лента ме мотивира да показвам най-доброто от себе си. Свикнах бързо с методите на Димитър Димитров. Той е сред най-добрите български треньори. Привилегия е да се работи с него", заяви Руменов.