Един от най-популярните фенове на ЦСКА Росен Петров коментира напускането на Гриша Ганчев. 
 
„Първо, искам да поясня, че не бях запознат с декларацията на „Офендърс“. Не са искали моето разрешение и позволение. Прочетох я в медиите. Уточнявам това, защото доста хора ме обвиняват, че ние от „Енимълс“ сме ги подтикнали да атакуват ръководството. Категорично не е вярно. Аз не знаех, че се подготвя такова писмо.
 
Второ, по отношение на трансферната политика не ми е много приятно, но по отношение, че Гриша Ганчев трябва да си отиде и махне, категорично не съм съгласен. Всички искаме ЦСКА да е шампион. Дали има обективни и субективни да не ставаме шампиони вече толкова години, аз не знам. Попитайте ръководството. Дали някой ги притиска – пак попитайте ръководството. Имам си някакви свои съждения, които не са подкрепени с доказателства и факти. Затова не мога да изпадам в подробности", заяви Росен Петров пред Блиц.
 
Той изрази и предположения, че някой пречи на Ганчев да направи ЦСКА шампион.
 
"Предполагам, повтарям - предполагам и говоря само от свое име, че някой пречи на г-н Ганчев да направи ЦСКА шампион. Не говоря по оста Борисовата градина - БФС. Говоря за нещо съвсем друго, а не за футболния съюз. Пряк натиск от някого. Има ли го, няма ли го – това са мои съждения. Забележете какво се получава - в момента, в който направим боеспособен отбор, изграден от Ганчев, който показва, че когато имат желание, може да направи голям отбор, започваме да продаваме най-добрите футболисти. Тъкмо се доближим до Лудогорец, тъкмо посегнем към титлата, и нещо се случва.
 
Ако някой ми каже, че Гриша Ганчев е глупак, значи говори фантасмагории. Човек, който 30 години е оцелял и се е издигнал в бизнеса, достигайки върховете, който 30 години е в управлението на спорта и е правил чудеса, значи е успял. А глупавите хора не успяват.
 
За мен лично има някакъв страничен фактор. Не е по оста ЦСКА – БФС, както вече ви казах. Не искам да насаждам мнение, защото нямам никакви доказателства", каза още Петров.
 
Според него Ганчев няма да си тръгне от ЦСКА.
 
"Дали Ганчев ще си тръгне? Няма да си тръгне. Ганчев може да не е спонсор или собственик, но пак ще остане от ЦСКА, защото е фен на ЦСКА. Аз как като фен на ЦСКА да си тръгна? Не мога да го направя.
 
Питате ме дали реакцията му е първосигнална и плод на емоция. Вероятно. Контактите ми с него са доста ограничени и не сме говорили. Той е бивш спортист и е свикнал да печели. Някой път обаче на всеки човек може да му избият балансите. Аз го разбирам, защото и друг път се е случвало. Малко камъче като вчерашната декларация и г-н Ганчев си изпуска нервите.
 
За мен Гриша Ганчев трябва да остане! Той трябва да управлява ЦСКА така, както досега го е правил и най-вече в периода септември – януари миналата година. Видяхте – бум в евротурнирите, влязохме в групите на Лига Европа, Добре вървим в първенството. Взехме отличен треньор, нещата на терена вървят. Надявам се това да продължи, въпреки всичко“, завърши популярният фен на „червените“.