Бившият защитник на ЦСКА и националния отбор Росен Кирилов направи кратък анализ на полусезона на тима на Нестор Ел Маестро. 50-годишният специалист отличи Тобиас Хайнц и Християн Петров от "червените" и не спести критиките си към Матиас Фаетон. 

"Донякъде успяха да оправдаят очакванията. За съжаление в последните мачове се поизложиха. В последната среща с Лудогорец не заслужаваха да загубят. Очаквах да се представят по-добре, защото това беше последната среща на "Армията". Щеше да е хубаво да зарадват феновете, които препълниха стадиона. Не бяха на ниво в този двубой. 

В Европа отборът се представи слабо. Според мен беше правилна смяната в онзи момент на Саша Илич. В началото при Ел Маестро имаше подобрение - старият треньор беше сменен и имаше импулс. В последните мачове пак влязоха за съжаление в познатото русло. Като най-силен мач бих определил този с Локомотив (Пловдив). Най-слаб мач беше може би този с Лудогорец в Разград и загубата с 0:3. 

Ако трябва да отличим някого, това може би е Тобиас Хайнц. Той държеше прилично ниво. Християн Петров също може да го похвалим. Момчето се старае много и държи добро ниво за централен защитник. В офанзивен план също е стабилен. Определено повече се очакваше от Матиас Фаетон, представянето му за мен е незадоволително", каза Росен Кирилов пред "Мач Телеграф".