Бившият международен съдия, Христо Ристосков, коментира тежката ситуация, в която кошмара на коронавируса постави футбола, както и трусовете, до които доведе пандемията.

"Световният футбол няма да бъде същият след този случай, а загубите ще са огромни. Поздравления на шефа на УЕФА, Чеферин, който е сравнително млад човек за този пост, но успя да вземе сравнително адекватни мерки", заяви Ристосков пред faktor.bg. 

"Както виждате, мачът ни с Унгария ще бъде отложен, както и Европейското първенство, но съм сигурен, че футболът ще се завърне в своя блясък и ще бъде отново социален феномен. Убеден съм, че след края на епидемията ще има промени във футбола и ще дойдат по-гъвкави хора. Вече нямаме нужда от търтеи, които да прибират само тлъсти комисионни и само да се возят на самолети", категоричен е Ристосков.

"С отмяната на Европейското първенство може би ще има някаква промяна в календара и за Световното, но съм сигурен, че шефовете на самите конфедерации ще седнат и ще се разберат. Моите адмирации за Чеферин, сигурен съм, че един ден той ще бъде новият президент на ФИФА."

"У нас е твърде възможно първенството да се доиграе без плейофи и така например да бъде определен кой ще е шампионът. Това е единият от вариантите, който обсъжда БФС и той никак не е лош. Вече обаче мерките и правилата по стадионите ще са съвсем други. Критериите на големите играчи като спонсорите и ръководителите ще бъдат други", допълни Ристосков.