Старши треньорът на ЦСКА 1948 – Атанас Рибарски, изрази мнение, че равенството с Хебър, дошло с човек повече на терена е заради липса на риск в офанзивен план, както и малко агресия. Наставникът определи хикса с Хебър като „разочароващ“.

Той заяви, че отборът не може да разчита само на завърналия се след контузия Ивайло Чочев. Рибарски сподели и че у някои играчи има умора след мачовете с ФКСБ.

„Разочароващ като цяло мач за нашия отбор. Не сам като резултат и загубени точки, но и като поведение. Бяхме колебливи в противниковата половина. След дузпата – пропиляно първо полувреме. През второто трябваше да завършим някои ситуации, не рискувахме. Необяснимо е, че не стигнахме до стрелба, изостряне...“

start-photo.bg
74 снимки

„Най-големи критики са за агресията и бавните решения с топката. Бавно се вкарваше между линиите. Трябавше да ползваме и флановете. Бяха активни, но не и ефективни. Това ни попречи за повече ситуации“.

„Тези, които взеха участие в мача с ФКСБ, са уморени. Самите те изразиха умората си. Въпреки това, направихме достатъчен брой промени. Имаме конкурентноспособни играчи на всеки пост. Връзката изглежда се губи в последната третина“.

„За разколебаване от какво? Почнахме с две победи, но отпаднахме от Лига на конференциите. Там се представихме на добро ниво. Там обаче изводите са положителни, за разлика от днес“.

„Чочев е жизненоважен с това, което направи миналата година. 24 гола, голмайстор. Радвам се, че се върна в игра. Не можем да имаме високи амбиции, ако разчитаме само на него. Трябва повече ангажираност за останалите играчи, които трябва да имат по-съществена роля във вкарването на голове и недопускането им“.