Новият старши треньор на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски коментира ситуацията в клуба и сподели какво иска да промени в играта на тима. Наставникът даде пресконференция преди двубоя с Лудогорец в efbet Лига.

„Първият срещу третия в класирането, очаква се труден двубой с оглед на изминалия мач за Купата. Мислим, че ще успеем да приповдигнем настроението и да изглеждаме по по-различен начин и да покажем максимума на възможностите“, сподели треньорът на "червените".

„Нов треньор на първия отбор, да, но мисля, че съм достатъчно време в клуба. Познавам добре футболистите. Всичко не може да ми е ясно, но най-важното вече е. Това не бе максимума на възможностите на играчите“, допълни той.

start-photo.bg
17 снимки

„Постоянен наставник няма, всеки треньор рано или късно го уволняват. Може би ситуацията не е лека, но сега да тръгваме да правим драми и трагедии – няма смисъл. Трябва да се фокусираме на следващия мач и да намерим правилните решения. Вярваме във възможностите на играчите“, коментира Рибарски.

„Резултатите не са оптимални, сега за формата на играчите не мога да говоря, там има данни, на които ще се опрем. Има три мача до края, целта са бронзовите медали. С оглед на състоянието на отбора най-важното в такъв момент е времето, а ние го нямаме. Кой знае какви радикални промени няма да се направят“

На въпрос за кадровите проблеми в тима Атанас Рибарски отговори: „Имаме проблеми с няколко човека. На този етап не могат да вземат участие и в тренировъчния процес. Иначе физическото състояние на играчите е нормално да не е оптимално след толкова мачове и в края на сезона. Играхме и в Купата, играхме и с Левски на терен, който беше тежък. Всичко това си дава отражение, което няма как да не отбележим, но не е оправдание“

„Да намалим грешките при играта с топката и да увеличим малко интензитета на акциите в защита. Надявам се да видим истинското лице, а не това, което видяхме онзи ден. Няма какво да се лъжем, ситуацията в момента е такава, остават три мача, а целите са високи. Надали за това кратко време можеше да се намери наставник. Мисля, че познавам доста добре ситуацията в клуба и това може би е наклонило везните да изберат мен. Предстоят тежки противници, не искам да се оправдавам с нищо“, сподели още треньорът на ЦСКА 1948.

start-photo.bg
79 снимки

„Мисля, че последната една година клубът предприе една линия, която да създава конкуренция от играчи, които може би са най-добрите в efbet Лига. Тази линия ще продължим да я следваме, вече за конкретни позиции не мисля, че можем да коментираме, защото има много неизвестни“

Атанас Рибарски коментира и представянето на втория отбор на ЦСКА 1948, който е лидер във Втора лига.

„Гордея се с резултатите във втория отбор. Поздравявам момчетата във втория отбор. Доста добре се познаваме. Не робувам на това дали ще станем първи или трети. По-важен е стилът на игра и поведението на играчите. Надявам се и във Втора лига нещата са окей. Всички момчета, които се намират долу са потенциални участници в първия отбор. Първото място във Втора лига не е толкова важно, а по-важно е налагането на момчета, като Емил Ценов. Сигурен съм, че всеки може да вземе участие в първия отбор. Към края на сезона има доста умора“

„Иска ми се да се абстрахирам от нещата извън терена. Искаме максимално бързо да си върнем усмивките от победите и такива презумции не искам и да коментирам. Сигурен съм, че каквото е необходимо да направим, ние сме клубът, който прави единствено и само на терена в тези 90 минути, в които се дават точки и се вкарват голове. Радвам се, че съм точно в такъв клуб. И другите отбори да последват нашия пример“, завърши Рибарски.