Председателят на Сдружението, притежател на акциите на Ботев Пловдив Радослав Кошински даде подробности по прехвърлянето на ценните книжа на името на задаващия се нов мажоритарен собственик Антон Зингаревич. Снощи от организацията съобщиха, че са взели решение да се съгласят с поставените условия от руснака. Пред plovdivderby Кошински уточни, че сега всичко е в ръцете на адвокатите, които да задвижат процедурата по джиросване.

- Г-н Кошински, можем ли да кажем, че Ботев Пловдив вече има нов собственик?

- Не, въпреки, че много искаме да бъде така. Неговият представител в четвъртък ни помоли да вземем принципно становище дали сме съгласни да приемем техните изисквания. Ние го направихме и сега ще започнем разговори за прехвърлянето на акциите. Днес, след като им съобщихме за решението си, те поискаха контакт с нашите юристи и ние ги свързахме.

- Тоест днес вие сте уведомили Зингаревич за положителния отговор от ваша страна?

- Да! Дал съм потвърждение на негови представители, че сме приели техните условия. Сега на ход са юристите на двете страни, които трябва да изготвят договора за джиросването на акциите.

- Имаше ли хора, които гласуваха против тази сделка?

- От лятото насам се отвори голяма дупка във финансирането на клуба. Всички ние се надяваме този инвеститор да стабилизира Ботев Пловдив. Всичко, което зависи от нас, за да се случи джиросването, ние го правим. Над 80% от гласувалите бяха „За“, имаше и въздържали се.