След пет сезона прекарани в България, носейки екипа на Лудогорец, Ренан се завърна в Рио де Жанейро. Той прекара почивката си в родината, но тя скоро ще приключи, след като вратарят води преговори с няколко бразилски клуба.

„Участието ми с Лудогорец в европейските клубни турнири завинаги ще останат в паметта ми. Изправихме се срещу големи отбори в световния футбол като Милан, Байер Леверкузен и други. Беше много хубаво изживяване, виждайки пълните стадиони и възможността да играеш срещу такива тимове. Дори опитен треньор като Пауло Аутуори ми бе треньор в Разград“, заяви Ренан пред globo.com.

„Беше много добър период, много плодотворен за мен и семейството ми. Децата ми учеха в българско училище, говорят български, играеха с децата и общуваха с тях на езика им. Наистина бе добре за тях да научат български. Голямата ми трудност в началото бе студът. Там вали силен сняг (смее се)“, добави още той.

„Културата е много спокойна. Може много бързо да се адаптирате. Дори в ястията им има много неща, които ги има в Бразилия. Когато пристигнах в България през януари 2017 година беше минус 15 градуса по Целзий“, каза бразилецът.

„Спечелих пет титли и две Суперкупи с Лудогорец. Но дойде моментът за раздяла. Заедно със семейството си почувствахме, че трябва да си тръгнем. Време е да търся нови предизвикателства за кариерата си, защото съм на 32 години. Мисля, че това е най-доброто решение. Сега съм в Бразилия и търся нови възможности“, добави Ренан.

„Мачът срещу Милан бе специален за мен. Лудогорец е от малък град и този двубой се превърна в събитие за всички.