Арда приема Крумовград в откриващия втори кръг двубой на efbet Лига. Срещата „Арена Арда“ в Кърджали стартира в 19:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Арда на завърналия се през лятото Александър Тунчев ще търси първи точки за сезона срещу тима на Крумовград, който победи Славия с 1:0 в дебюта на Николай Рибарски. Тимът от Кърджали загуби от Локомотив Пловдив в първия кръг и със сигурност ще иска да вземе точки от втория си мач в първенството.

В състава на Тунчев аут за двубоя ще бъде Тонислав Йорданов, който ще изтърпява наказание заради получения първи в кариерата му червен картон в сблъсъка срещу Локо Пд преди седмица. Почти сигурно участие няма да вземат още Пламен Крачунов и Густаво Каскардо, които не бяха в групата за мача срещу „смърфовете“ и продължават своето възстановяване от контузии.

Селекцията в тима от Родопите ще продължи, за което потвърди и самият Тунчев, като според последните информации, от Арда имат интерес към атакуващия полузащитник на Ботев Враца Мартин Смоленски.

В лагера на Крумовград е наказан капитанът Божидар Кацаров, който вкара първото попадение в елита през новия сезон, с което донесе и победата на своя тим над Славия. Той, обаче, беше изгонен в края на мача и сега няма да бъде наличен. Очаква се пък и дебюта на новия нападател на отбора бразилецът Рафаел Фуртадо.

Неприятната новина е свързана с това, че Крумовград може да домакинства на друг стадион, ако състоянието на тревното покритие на терена в Коматено не се подобри. От футболната ни централа предупредиха още Ботев Враца и Хебър Пазарджик заради същия проблем с тежките терени.

До този момент в елита двата отбора са изиграли общо два мача помежду си през миналия сезон, като Арда записа успех с 3:1 като гост в Коматево, докато срещата в Кърджали завърши наравно 1:1.


19:00 часа | АРДА – КРУМОВГРАД

efbet Лига, втори кръг

Главен съдия: Стоян Арсов, град София

Стадион: „Арена Арда“, град Кърджали


Вероятни състави на двата отбора:

АРДА (4-2-3-1): Анатоли Господинов – Милен Стоев, Емил Виячки, Феликс Ебоа Ебоа, Димитър Велковски – Йозгюр Баран Аксака, Борислав Цонев – Илкер Будинов, Станислав Иванов, Борис Тютюков – Чинонсо Офор

Старши треньор: Александър Тунчев

КРУМОВГРАД (3-1-4-2): Янко Георгиев – Лазар Марин, Станислав Работон, Матей Шимич – Ренан Ареяш – Момчил Цветанов, Серкан Юсеин, Диего Рапосо, Вячеслав Велев – Патрик Луан, Наско Милев

Старши треньор: Атанас Рибарски

подкрепя българския спорт