Ситуацията в ЦСКА не намери своята развръзка вчера след изненадващата оставка на Стойчо Младенов, дошла след победата с 2:0 над Славия в полуфинал за Купата на България. Младенов обясни мотивите за напускането с липсата на контрол върху трансферната политика.

В сряда Стойчо Младенов проведе двучасова среща със собственика Гриша Ганчев, като на сбирката присъстваха и представители на основните „червени“ фракции на агитката. Привържениците са споделили, че искат и Ганчев, и Младенов да останат и да подновят съвместната си работа. Това обаче изглежда трудноразрешимо предвид създалото се напрежение, пише "Мач Телеграф". 

LAP.bg
75 снимки

Екзекутора пък изпрати целия си екип да тренира отбора на базата в Панчарево, за да няма изоставане преди дуела с Левски. Преди заниманието изпълнителният директор Филип Филипов информира футболистите, че Младенов е на среща със собственика. Според различни източници днес собственикът ще съобщи решението си. Съществува вариант то да не засяга единствено треньорския пост, а и цялостната съдба на клуба. Ганчев бил недоволен, че фенклубовете пускат декларации в подкрепа на Младенов и по този начин се опитват да окажат натиск върху решението му.

Ако Младенов напусне, ще е първият в ерата „Ганчев“, който сам си тръгва. В последните седем години в ЦСКА работиха 16 треньори. Най-дълго в този период се задържа Стамен Белчев – 1 година и 5 месеца.

Междувременно се появиха слухове, че сръбският треньор с нищожен опит Саша Илич е вариант да поеме тима. Според сръбските медии той имал оферта от друг клуб от чужбина и мениджърът му просто опитвал да му вдигне цената с оферта от „Армията“. Илич бе скандално уволнен от Чукарички заради изказвания, уронващи престижа на клуба.

Съществува вариант до края на сезона отборът да бъде воден от съветника на Ганчев Алън Пардю.