Изпълнителният директор на Левски - Ивайло Ивков, разкри, че собственикът на клуба Наско Сираков е стопирал продажбите на Андриан Краев и Хосе Кордоба. За двамата е имало оферти от над 6 млн. лева. 

"Получихме оферти за двама наши футболисти – за единият още в София, а за другия там на място. Проведохме онлайн срещи с Ню Йорк Сити и Сочи. Така и с Брьондби. Само за единия от състезателите. За Анди Краев преди това с един водещ клуб от Унгария. Успяхме да постигнем официални оферти за над 6 млн. лева. Считах тези трансфери за наложителни. Те не се случиха поради забрана за тях в последния момент от висшето ръководство на клуб – от собственика на клуба. Той няма нищо против да кажа това нещо, за да няма спекулации", каза Ивков. 

start-photo.bg
13 снимки

"Ние влязохме в контакт и осигурихме тези трансфери. Защо бяха крайно наложителни? Това е единственият ни шанс Левски да е горд и независим не само на терена, а и извън терена. С тази сума щяхме да покрием голяма част от главницата към НАП и да договорим нови условия, а не унизителни такива. Предвидливо влязоха футболисти на постовете, на които можеше да се разделим. В крайна сметка има структура в Левски и ние не взимаме стратегическите решения", добави той по темата. 

LAP.bg
14 снимки

"След дълги преговори и колебания дали можем да си позволим новото момче Джавад. Клубът му е на собственици, които притежават и Рига, и Пафос. Много трудно стигнахме до трансфера на този футболист. Първоначалните искания бяха категорични – 100 хил. евро и 50% от бъдещ трансфер. Водихме много преговори. Крайният резултат е 90 хил. евро и 40% от бъдещ трансфер. Кристиян Димитров дойде като свободен агент", добави той.