Бразилецът Джовани, който прави фурор този сезон в елита, е бил цел номер 1 в селекцията на Нестор Ел Маестро, пише днес в. „Мач Телеграф“. Шефовете на ЦСКА обаче отрязали сърбина, като му казали, че с Локо Пловдив не искат да преговарят за трансфер. Те го посъветвали да се ориентира към български футболисти.

Джовани без никакво съмнение е откритието на настоящия сезон, като е с колосален принос за първото място на тима, постигнато с впечатляващите седем победи и едно равенство. Бразилецът има шест гола на сметката си този сезон и пет асистенции. Той е номер 1 и по двата показателя, като по системата гол + пас има 11 точки. Далеч зад него са двама представители на Черно море – Атанас Илиев и Матеус Машадо са с по 6 точки. И при двамата те са формирани от 4 попадения и по 2 асистенции.

От Арда предложили на ЦСКА свои играчи. Става дума за Станислав Иванов, Иван Тилев. „Червените“ обаче поискали да привлекат само Стаси. До късно снощи вървяха пазарлъците между двете страни за бившия футболист на Левски. „Червените“ не искали да плащат неустойката от 250 000 евро за Стаси и искали да я намалят поне наполовина. Самият играч опроверга около 19 часа информацията на БТА, че ще премине в ЦСКА.