Стана известен първият съперник за контролните срещи на Левски по време на лагера в Турция. Според "Кота Спорт", това ще бъде елитният украински Олександрия. Спарингът ще се играе на 6 февруари в курорта Алания. 

Украинците играха тази есен и в групите на Лига Европа, като правят доста солидна кампания. Любопитно е още, че двата отбора вече са се срещали в Турция. На 26 януари през 2016 г. "сините" биха с 3:2 в много качествен мач.

Те обаче имат и друг мач помежду си. Преди година и половина, на 5 юли, Левски спечели с 1:0 и на стадион "Георги Аспарухов" в друга контрола след гол на Габриел Обертан. Тогава това беше представянето на отбора за новия сезон. 

На 27 януари Левски заминава за Алания, където ще бъде вторият подготвителен лагер на отбора. Петър Хубчев е предвидил е предвидил минимум четири контролни срещи за този лагер. Другите съперници и дати ще бъдат оповестени допълнително. На 7 февруари отборът се прибира в София, така че порверката с украинците ще бъде последна на турска земя.