Треньорът на вратарите на Славия Радостин Станев беше гост в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той коментира осъществения трансфер на Антонис Стериакис в английския Блекбърн, както и за актуалните футболни теми. Станев даде и мнението си за предстоящото столично дерби с Левски от efbet Лига.

"Не мога да скрия, че съм щастлив, през годините имаше от доста клубове интерес, той искаше Англия и се получи. Нещата са на доста професионално ниво, Блекбърн е голям клуб, изцяло е отдаден на футбола. Спазва си режим, професионалист е, късмет му желая. Заслугата е на всички в Славия, срещал съм разбиране от всички ръководители в тима, това е и реклама за Славия", коментира Станев.

"В България имаме добри млади вратари, Даниел Наумов, Християн Василев в Берое", добави той.

"Четирима вратари са, белгийски национал играе, Тони, и след него още двама вратари. Има шанс да се пребори, просто трябва да се адаптира към английския футбол. Нашият пост е най-важен във футбола, добър вратар е половин отбор. Тони притежава уникални качества, във всяка тренировка ми показваше, че заслужава да е в такъв отбор. Ръстта е важен, психологически да са силни, играта с крака, имаме добри вратари, но ръстта е важен. Ние нямаме високи вратари, имам поглед, не само да гледаме вратари за България, а да селектираме вратари, които биха могли да бъдат трансферирани в чужбина", допълни Станев.

"Продължаваме да развиваме млади вратари, имам млади момчета, всеки треньор иска да вземе млади момчета, да се развият и да успеят да се трансферират в чужбина. Славия е доказал, че може да прави изходящи трансфери, напуснаха ни осномви футболисти, Велковски, Чунчуков, Йомов, Галин Иванов те бяха лидери, смяната на треньора също повлия. Целта е младите играчи от школата да бъдат налагани. Ние гръбнакът ще го направим, надявам се, че скоро нещата ще се оправят. 

"Срещу Левски футболистите трябва да дадат 150 % в това дерби. Мачът с Левски е по-специален, ще дадем всичко най-добро. Левски си е Левски, клуб, който заслужава уважение. Не трябва да се подценяват. Надявам се да се поздравим с победа", каза още Станев.