Левски излиза срещу Гурник Забже в първата си контрола от зимната подготовка. Мачът, който ще се играе на Regnum Football Center в турския курорт Белек, е днес от 16:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT 2. 
 
Проверката със сигурност ще пропуснат възстановяващият се от травма в коляното Георги Миланов и бразилецът Уелтън, който тренира отделно от основната група в последните дни. Много е вероятно срещата да пропусне и Гьоко Зайков, който е пред трансфер в клуб от Унгария. 
 
Очаква се треньорът Станимир Стоилов да даде шанс на всички футболисти, които са на подготовка с отбора в Турция. Наставникът на "сините" призна, че заради ограничения брой играчи, на някои ще се наложи да изиграят пълни 90 минути. 
 
Гурник заема 7-о място във временното класиране на Екстракласа. Първенството в Полша се подновява на 5 февруари. В момента за тима от Забже играе 36-годишният Лукас Подолски. Нападателят, който е от полски произход, е трети по изиграни мачове (130) и трети по отбелязани голове (49) с екипа на германския национален отбор. През 2014 година с Бундестима печели световната титла на първенството в Бразилия. Подолски е роден в Глайвиц, съвсем близо до Забже и голяма част от роднините му са фенове на  Гурник.