ЦСКА 1948 буквално мина като валят през гостуващия в столицата Ботев Пловдив, побеждавайки с впечатляващото 5:0 във втория петъчен мач от efbet Лига. С хеттрик в срещата се отчете Мартин Камбуров, както и по един гол добавиха Галин Иванов и Георги Русев, а успехът можеше да е даже по-изразителен след страхотна игра на момчетата на Красимир Балъков. 

Снимки: Антон Узунов
58 снимки

След равностойно начало на мача първото положение все пак беше на сметката на играчите на Красимир Балъков. След постепенна атака топката не беше избита особено убедително, за да стигне в краката на Александър Александров, чийто удар отдалеч мина малко над вратата на Георги Аргилашки. 

Само три минути по-късно "канарчетата" отговориха. След центриране от пряк свободен удар от страна на Тодор Неделев Мишел Еспиноса се извиси и затрудни максимално Даниел Наумов, който обаче не трепна, за да избие в корнер. 

В 31-та минута гостите отново създадоха хаос пред вратата на "канарчетата". След поредица от ъглови удари пред вратата на Даниел Наумов Мишел Еспиноса се опита с акробатична задна ножица да преодолее стража, но изпълнението му не донесе затруднения за стража на ЦСКА 1948. 

В 36-та минута първият удар в срещата беше нанесен от отбора на Красимир Балъков. След нова опасна атака по левия фланг топката стигна до непокрития на задната греда Денислав Александров. Неговият удар беше блокиран с ръка от Мишел Еспиноса, а главният рефер на срещата не се поколеба да посочи 11-метровия наказателен удар. Зад топката застана Мартин Камбуров, който не сбърка за 1:0. 

В първата и единствена минута на добавеното време домакините нанесоха втори удар. Мартин Камбуров получи страхотен пас по въздуха, овладя майсторски в наказателното поле на Ботев Пд и продължи топката към Галин Иванов на далечната греда, който от воле разстреля Аргилашки за 2:0.

Още в първата минута на второто полувреме авансът на ЦСКА 1948 можеше да стане класически. Мартин Камбуров получи топката в центъра на терена и с изящен извеждащ пас намери Галин Иванов зад гърба на отбраната на Ботев, но сам срещу Аргилашки българският национал не успя да реализира. 

В 50-та минута интригата в срещата беше окончателно изтръгната. Георги Русев се преобори за топката със Станислав Работов, след което крилото навлезе навътре и намери долния ляв ъгъл на вратата на "канарчетата" за 3:0. 

Само две минути по-късно резултатът можеше да стане 4:0. След разбъркване карй старничната линия Денислав Александров излезе само срещу Аргилашки, но не успя да го преодолее 1 на 1.

В 63-та минута резултатът набъбна на 4:0. Денислав Александров отново беше в центъра на всичко интересно, след като надбяга Мите Цикарски и пусна пас към своя колега Александър Александров, който на свой ред намери главата на Мартин Камбуров на задната греда и ветеранът не сбърка за 4:0.

Само 6 минути по-късно разгромът беше пълен. След индивидуален рейт на Георги Русев той намери Мартин Камбуров на границата на наказателното поле и с удар от дистанция той нацели първо горната греда, след което топката рикошира в гърба на Георги Аргилашки и навести мрежата на Ботев Пд за 5-ти път. 

Пет минути след това Ботев Пд все пак имаше шанс за почетно попадение. Първо Тодор Неделев се оказа очи в очи с Даниел Наумов, но стражът спаси в вещина, след което и Атанас Илиев беше опроверган от българския вратар, който избив  корнер. 

До края на мача темпото се успокои и до нови попадение не се стигна. По този начин момчетата на Красимир Балъков записаха втора поредна гръмка победа, която ги изстреля до 4-то място в първенството с 12 пункта от 8 мача. Ботев Пд, от своя страна, остава на незавидното 12-то място със само 8 точки. 

ЦСКА 1948 - Ботев Пд 5:0

1:0 - Мартин Камбуров (36)

2:0 - Галин Иванов (45+1)

3:0 - Георги Русев (50)

4:0 - Мартин Камбуров (63)

5:0 - Мартин Камбуров (69)

Ето и съставите на двата тима: 

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Александър Александров, Венцислав Василев, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Серкан Юсеин, Васил Шопов, Денислав Александров, Георги Русев, Галин Иванов, Мартин Камбуров;

Ботев Пд: Георги Аргилашки, Филип Филипов, Джонатан Перейра, Станислав Работов, Виктор Генев, Мите Цикарски, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса, Кристиян Добрев, Тодор Неделев, Атанас Илиев;