На днешния Изпълком на БФС бяха разгледани предложенията за промяна на формата на родната efbet Лига. След обсъждане на всички алтернативи Изпълнителният комитет прие през сезон 2020/2021 efbet Лига да запази състава си от 14 отбора. Направени са промени обаче относно броя на мачовете, които отборите ще изиграят, като той е редуциран от 36 на 31. 

"Редовният дял от първенството се провежда по съществуващия до момента начин - всеки срещу всеки на разменено гостуване. След това отборите се разделят на две, като тези, попаднали в първата шестица, играят по една среща всеки срещу всеки."

"Втората осмица отново се разделя на две групи от по 4 отбора, като едната играе за седмо място и възможност за участие в плейоф за Лига Европа, а във втората отборите се борят да не изпаднат.  Мачовете в двете четворки ще са по два - на разменено гостуване. Отборът на 12-о място ще играе бараж с третия от Втора лига."

"Класиралите се на последните 2 места изпадат директно", обяви пресаташето на футболната ни централа - Христо Запрянов.

Това означава, че от следващия сезон класиралите се на първите две места във Втора лига печелят директна промоция за елита.

Относно евентуална промяна на броя отбори в efbet Лига, от Изпълкома заявиха, че това е въпрос на по-задълбочена дискусия и може да се случи от сезон 2022/23 нататък.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.