Проектозаконът за изменение и допълнение на Закона за хазарта, № 054-01-50, внесен в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов, е на път да нанесе сериозен удар по Левски. Публична тайна е, че "сините" водят преговори с хазартна компания за генерален спонсор.

Запознати твърдят, че ако се стигне до разбирателство 26-кратният шампион на България ще получи сериозна финансова подкрепа. На този етап обаче преговорите са в застой заради проектозакона. Компанията не смее да предприеме последната стъпка заради несигурната обстановка. 

Антон Узунов, Ilian Telkedzhiev / LAP.bg,
36 снимки

За това загатна и собственикът на Левски Наско Сираков по време на пресконференцията, която даде за бъдещето на "сините". 

"Всеки ден водим разговори за спонсор на Левски. Хазартните оператори обаче се ослушват заради проектозакона за хазарта", заяви Сираков.

Ако той се приеме, несъмнено ще настъпят тежки времена за спорта и в частност футбола в България. Хазартните компания са основни спонсори на клубовете от efbet Лига, Втора и Трета лига. Благодарение на тяхната помощ голяма част от клубовете поддържат школите си, като във всяка от тях тренират стотици деца.