Бизнесменът Илиян Филипов, чиято фирма построи и ще довърши обновяването на Колежа и приближени до Антон Зингаревич, настояват български специалист да поеме Ботев Пловдив от новия сезон, разкриха източници на „Мач Телеграф“. Те дори са заплашили, че ще се оттеглят от партньорството си с руснака, ако той продължава да води недоказани чужденци и да ги назначава на важни постове в йерархията на „жълто-черните“.
 
Фаворитът на българите с влияние в управата е Станислав Генчев, с който вече са водени нови разговори да наследи Бруно Балтазар. Специалистът бе спряган за поста и през зимата, но в крайна сметка до конкретни преговори между Зингаревич и Локо София не се стигна.
 
В ръководството на Ботев Пловдив тече сериозна дискусия относно това как отборът трябва да намери изход от кризата, в която попадна през този сезон. „Жълто-черните“ са на път да запишат най-скъпото 10-о място в историята на елитната ни дивизия, след като през този сезон са похарчили бюджет от повече от 17 500 000 лева. Върхът на напрежението бе достигнат след загубата от Локомотив София в третото поредно домакинство на новия ст. „Христо Ботев“.
 
Феновете нахлуха на терена и съблякоха футболистите след поредното слабно представяне. След това бултрасите нахлуха и в предверието на съблекалните като според свидетели на мелето доста удари са отнесли помощниците на Балтазар. Един от тях дори е напуснал стадиона накуцвайки.
 
Ако Генчев се споразумее със Зингаревич и застане начело на Ботев, той ще вземе със себе си и халфът Антонио Вутов. Договорът на плеймейкъра с Локо София изтича в края на сезона, а феновете на Ботев уважават футболиста заради изявите му по време на престоя му при „канарчетата“ в периода между 2017 и 2020 година.