Президентът на Царско село Иво Андреевски говори пред клубната страница, в което говори за актуалната ситуация в клуба броени дни преди старта на мачовете в първенството. Царско село е на последното място в момента с 11 точки като изостава на 5 от предпоследния Пирин Благоевград.


– Г-н Андреевски, минаха почти два месеца от последния шампионатен мач срещу Ботев Пловдив. Какво се промени в Царско село?

– Доста неща се промениха. Основната промяна дойде от недоброто представяне на отбора през есенния дял от шампионата и мерките, които ние взехме като ръководство и г-н Стойне Манолов като собственик. Наложи се да освободим почти целия отбор и спортно-техническото ръководство и наново да изграждаме отбор, който да продължи представянето си в първенството през пролетта.

Lap.bg
21 снимки

– Какви промени се случиха на ръководно ниво?

– На ръководно ниво в Царско село доста неща се изписаха по отношение на собствеността и управлението на отбора. Повечето от тях не отговарят на истината. Собственик на отбора е Стойне Манолов, аз съм президент на клуба. Новите неща, които се случиха при нас, по стечение на обстоятелствата осъществихме контакт с един италиано-швейцарски консорциум, който разполага с доста играчи от Серия А и и по-долните дивизии, както и от френските лиги. Хората дойдоха с конкретни предложения, които след доста продължителни преговори, успяхме да намерим общи точки и да изградим бъдещо съвместно сътрудничество. То касае от една страна финансирането на отбора, а от друга привличането на нови талантливи футболисти от Западна Европа. За момента всички поставени ангажименти от двете страни се спазват. Времето ще покаже докъде ще стигне това сътрудничество. Решенията в клуба ги вземаме аз и Стойне Манолов. Договорните отношение, в които сме влезли с нашите партньори касаят част от финансирането на клуба и привличането на нови играчи. Италианците дойдоха с реални предложения, които касаеха съвместно сътрудничество. Всички неща, които те предложиха, бяха в сферата на финансирането на клуба. Трябва да добавя, че с тях дойде и част от спортно-техническото ръководство. Старши треньор на треньора ще бъде Андреа Сасарини. Кондиционният треньор също е италианец. Щабът ще бъде оформен от кадрите, от които има нужда. За момента нещата при нас са нормални. Всичко, което планирахме се случва. Царско село е финансово стабилен клуб, който не дължи никакви средства по отношение на данъци, физически лица и на други клубове т.н. С футболистите, с които се разделихме, всичко бе изплатено коректно от наша страна. От тази гледна точка не сме обремени от неща, които да спъват спортно-техническия процес в клуба.

– Едва ли не се заговори, че италианските партньори ще докарат само италианци, но се вижда, че има и познати имена.

– Имаме 4-5 основни футболисти привлечени от български клубове. Отборът няма да изглежда напълно италиански. Мартин Кавдански си е при нас. Привлекли сме Пламен Крумов, Николай Николаев, от Септември Реди Каса. Окомплектоваме отбора и последната дума ще има треньора. Той е млад специалист, който има желание за работа и добра комуникация с футболистите. Така се стекоха обстоятелствата, че при формирането на новия отбор има варианти и вариации. Пристигнаха няколко футболисти от Италия вчера, днес нови трима. Как ще изглежда Царско село на старта на шампионата зависи от организацията, която ще създадем в клуба.