Председателят на съвета на директорите на "Сердика спортни имоти" - Людмил Лазаров, обяви, че футболният ЦСКА трябва да преведе 8 млн. лева, за да бъде продължен проектът за нов стадион на "червените" и база за възстановяване. 

"В момента топката е в ЦСКА. Те трябва да преведат около 8 млн. лева." 

"С решение на министерски съвет беше взето решение за съвместно изграждане на нов стадион и база за възстановяване. "Сердика спортни имоти" възложи на Агенцията по вписванията да направи оценка на стадион "Българска армията" и базата в Панчарево. С ЦСКА е направена среща, уточнен е уставът на новото дружество и параметрите по договора. Те се притесняват, защото все още няма строителни документи. Те трябва да преведат около 8 млн., което представлява 25 % от капитала. В момента топката е в ЦСКА. Министерството и дружеството сме готови да продължим във всеки един момент."

"В учреденото дружество имаме паритет. Там решенията се взимат с единодушие. Те се страхуват, че един човек може да спре проекта. Затова искат да има строителни документи. Просто трябват пари и това е", коментира Лазаров по време на общата си пресконференция със служебния министъра на спорта Андрей Кузманов.