Отборът на Арда е домакин на ЦСКА 1948 в ключов мач за седмото място в efbet Лига, което дава право на бараж за класиране в Лига Европа. Двубоят в Кърджали е днес от 17:45 часа и може да го гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим двубоя на живо минута по минута.

В момента седмата позиция е заета именно от тима на Валентин Илиев, но разликата с Арда, чийто отбор е на девето място е само една точка. Между тях се намира съставът на Ботев Пловдив, който вече си осигури място в Европа, след като спечели Sesame Купа на България, побеждавайки на финала шампиона Лудогорец.

Наставникът на домакините Николай Киров е лишен от услугите на Густаво Каскардо за днешния мач. Както е известно, той продължава да лекува дълготрайна травма. В същото време в редиците на Арда се завърна Иван Коконов, който също бе с контузия. Под въпрос за мача на „Арена Арда” до последно остава Ел Мами Тетах.

Любопитен факт е, че до този момент Арда няма домакинска победа над ЦСКА 1948 за първенство.

В лагера на „червените” се завръща Радослав Кирилов, докато Росен Божинов и Педриньо остават извън сметките, съответно заради наказание и контузия. Под въпрос за Кърджали е и Парвиз Умарбаев.

През седмицата се появиха информации, че Джонатан Перейра представлява интерес за няколко клуба от efbet Лига. Клуба ще напусне и Симеон Петров, който в момента играе под наем в Полша. Местният Шльонск възнамерява да откупи изцяло правата на защитника.