Отборите на Царско село и Лудогорец ще си дадат среща тази вечер в София от 18:30 часа, в двубой от 14-тия кръг на efbet Лига. Срещата можете да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в развитие минута по минута в GONG.BG.

За новаците в елита срещата ще пропуснат заради контузии Антонио Георгиев и новото попълнение Дамиен Марие. За двубоя обаче успя да се възстанови Емануил Манев. Срекан Юсеин няма да играе, защото е под наем именно от Лудогорец.

Тимът на Никола Спасов все още помни загубата именно от Лудогорец в дебюта си в efbet Лига с 0:2. Въпреки това крилото на Царско село - Родни Антуи - е във форма и готов за поредния сблъсък.

От друга страна в Лудогорец контузени остават Владислав Стоянов и Яцек Горалски. Под въпрос са Клаудиу Кешеру и Драгош Григоре, но вратарят Ренан е готов за игра. Стражът се подложи на операция от херния и му трябваха няколко седмици, за да се възстанови. Заради проблемите на Ренан, резерва на Пламен Илиев срещу Еспаньол бе 19-годишният страж на дубъла Дамян Дамянов.

Има вероятност се последният нов футболист на Лудогорец - израелският ляв бек Талеб Тауата, да дебютира в българското първенство именно срещу Царско село. Причината е, че почти сигурно треньорът на “орлите” Станислав Генчев ще даде почивка на титуляра на тази позиция Антон Недялков. Тауата, който за последно бе играл в Айнтрахт (Франкфурт), е записал само един мач за “орлите” - срещу Нефтохимик за Купата на България.

Вероятно Генчев ще направи и други промени, за да запази силите на някои от основните си играчи, сред които Марселиньо, Рафаел Форстър и Стефан Баджи.

Повече от три години изминаха от последната загуба на Лудогорец в шампионата в мач в столицата. В първенството пък футболистите на на Станислав Генчев имат 6 поредни победи и 7 поредни "сухи мрежи".