Нападателят на Берое Мартин Камбуров, който в последния кръг на efbet Лига подобри легендарния рекорд  на Петър Жеков за най-много голове в българския футбол говори пред Diema Sport след мача на заралии срещу Царско село.

За бившият нападател на Локомотив Пловдив, Локомотив София и ЦСКА се открива възможност да подобри още един голям рекорд и това е този за брой мачове в българския футбол.

През 2019 година бившия съотборник на нападателя - Георги Илиев записа 455-ия си мач в елита, подобрявайки от своя страна постижението на Марин Бакалов от 454 срещи. Впоследствие Георги Илиев записа още няколко мача след счупването на рекорда и бройката на двубоите му набъбна на 461. Камбуров в момента е с 447 и е на едва 15 мача и от този рекорд, но даде лаконичен отговор на въпроса, дали се стреми и към това върхово постижение.

“Трудно се говори в такъв момент и със сигурност времето няма да ми стигне, за да успея да благодаря на всички обвързани по някакъв начин с този рекорд. Беше ми много трудно в последните мачове. Колкото и опитен футболист да си напрежението си оказва влияние в такива моменти. Сега ще излизам много по-освободен на терена. Изпуснах няколко мача заради наказание и контузия.Имам договор с Берое до декември тази година и след подобряването на рекорда за голове ми се иска да се наслаждавам на футбола”- каза Камбуров, с което не даде красноречив отговор на въпроса.