Новият лидер във вечната голмайсторска листа на родния шампионат Мартин Камбуров ще остане извън групата на Берое за днешното гостуване на Ботев Пловдив. Треньорът Петър Колев и неговият щаб планират да дадат почивка на нападателя, след като в понеделник той донесе успеха над Царско село под Аязмото.

„На тази възраст той има нужда да отдъхне и физически, а и емоционално след това, което изживя в последните дни. След като подобри рекорда, той получи многобройни поздравления. Всички ние се радваме за него и сме сигурни, че може да даде още повече на нашия отбор. Има договор до края на сезона и продължава да е част от Берое. Говорихме с него, че наистина е по-добре да почива в този кръг“, коментира Колев.

Той отчита и напрежението сред феновете на „жълто-черните“, което самото присъствие на Камбуров по принцип предизвиква.

Антон Узунов
64 снимки

Колев е категоричен, че неговият отбор ще търси пълен успех в Битката за Тракия срещу Ботев Пловдив днес.

„Със сигурност подхождаме изключително сериозно и отговорно. Това е важен мач и искаме да зарадваме нашите фенове. Ще се опитаме да се представим достойно срещу един наистина много сериозен съперник, който започна силно първенството. Ботев отдавна не разчита само на Тодор Неделев. В настоящия им състав има изключителни футболисти с опит и в по-силни първенства. Ясно е, че Неделев може да реши всеки мач, но според мен в момента Маркиньос е най-добрият нападател в първенството. Имат класа, опит и талант във всички линии. Освен това използват и една неприятна за съперниците схема с много движение в средата на терена и изнесени напред крайни защитници“, коментира Петър Колев пред „Мач Телеграф“.

Той е доволен, че към момента няма кадрови проблеми и единствено трайно контузения Даниел Генов не е на разположение на неговия щаб.

Повече подробности четете в днешния брой на „Мач Телеграф“