В извънреден тест за COVID-19, на който се подложиха футболистите, треньорите и служебните лица на Царско село след положителните проби от началото на седмицата, се установи, че има нови 8 положителни проби, съобщиха от клуба.

Извънредният тест бе направен, тъй като в началото на седмицата регулярният месечен тест показа, че шестима футболисти от представителния отбор са с коронавирус, включително наставника Любослав Пенев.

По протокол клубът бе длъжен да направи нови тестове, а тренировъчният процес и мачовете да се подновят при два последователни отрицателни теста.

За съжаление направените в средата на седмицата PCR тестове за коронавирус показаха положителни резултати на Панайотис Лука, Мирослав Будинов, Божидар Васев, Реян Даскалов, Емануил Манев, Борис Галчев, Тома Ушагелов и Мартин Попов.

Така общо заразените с коронавирус футболисти на Царско село са общо 14.

Предвид настоящата ситуация най-вероятно мач с Берое през утрешния ден няма да има, тъй като по правилник при 10 носители на COVID-19 от един отбор, двубой се отлага за неопределено време.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.