Предприети са необходимите мерки за сигурност преди, по време и след футболната среща между Пирин Благоевград и Левски София, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Футболната среща ще се проведе в събота, 17 февруари, от 17:00 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

От полицията съобщават, че са предвидени достатъчен брой полицейски служители, които ще следят стриктно за опазване на обществения ред извън и в стадиона, като в охраната на мероприятието са включени и командировани допълнително сили от други структури на МВР. 

Ще се извършва щателна проверка на всички посетители на футболния мач, като униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетревно състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи: огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри. 

Преди футболната среща ще бъде въведена временна организация за движение на автомобили по улиците към стадиона, като е издадена заповед от кмета на община Благоевград Методи Байкушев за временна организация на движението на превозни средства по улиците „3-ти март“, „Теменуга“, „Христо Чернопеев“, „Стефан Стамболов“ и част от улица „Васил Априлов“. 

От ОДМВР – Благоевград призовават гражданите и привържениците на двата отбора, които ще посетят мероприятието, да спазват създадената организация и стриктно да се съобразят с разпорежданията на контролните органи, както и да спазват разпоредбите на Закона опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.