Треньорът на Локомотив Пловдив - Бруно Акрапович и капитанът Димитър Илиев започнаха кампания, с която да помогнат на клуба в предстоящата икономическа криза след пандемията с коронавируса. Наставникът е разговарял с футболист №1 на България и двамата са били единодушни, че е хубаво играчите да се покажат на нивото на привържениците, които вече активно подпомагат възрастни хора в нужда.

"Чух се и със собственика и го уверих, че с помощниците ми ще се откажем от част от възнагражденията си за периода, в който не само няма мачове, но нямаме възможност дори да тренираме. Митко също знае как да говори с момчетата, а те със сигурност ще откликнат, защото ги познавам. Този жест е най-нормалното и естествено нещо, което може да направим, при положение, че е ясно, че парите в клуба идват от джоба на един-единствен човек. Христо Крушарски заслужава да усети нашата благодарност към него за усилията, които полага. Трябва да служим за пример и на другите. И ние като феновете в даден момент дори може да помогнем на хората, които ще имат най-голяма нужда от помощ в тази ситуация. Трябва да запазим нашата сплотеност и да се завърнем още по-силни", заяви босненецът.

Инициативата за отказ от заплати подкрепя и спортният директор - Георги Иванов. Както е известно, няколко европейски гранда вече намалиха заплатите си, влизайки в положение на клубовете. Сред тях са Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, а в Ювентус няма да получават възнаграждения 4 месеца./Меридиан мач