Гостуването на Левски на Локомотив Пловдив има и друга цена, ако не броим трите точки, които се оказаха доста важни за „сините“, след като ЦСКА 1948  се издъни и даде възможност за Елин Топузаков и компания да се борят за бронзовите медали.

Както е известно, „сините“ искат да играят отново в Европа, за да си осигурят поне 2 милиона лева, както бе през миналото лято. Те, за разлика от ЦСКА 1948, нямат друга възможност за виза осен efbet Лига. А не е изключено и за четвърти път в историята си да преминат и през бараж.

Startphoto.bg
84 снимки

Двубоят днес обаче може да се превърне в исторически за Пламен Андреев, пише „Мач Телеграф“. Младият капитан на „сините“ е в серия от девет мача без допуснат гол. При десети двубой със „суха“ мрежа ще бъде изравнено едно от най-добрите постижения по този показател в историята на Левски от сезон 2006/2007. И то като сегашното бе свързано със Станимир Стоилов.

Освен това Андреев ще запише и личен рекорд, ако не допусне гол днес. Той ще се изравни с Димитър Иванков, който през сезон 1998/1999 записа 21 „сухи“ мрежи. Бившият национал обаче стигна до това постижение в третия си сезон като титуляр. Андреев обаче ще го стори още в първия.

LAP.bg
63 снимки

И той, както и съотборниците му, пък ще могат да гонят и друг рекорд, ако запишат 4суха“ мрежа на „Лаута“. Това обаче ще се случи в неделя, когато гостуват на ЦСКА 1948. В момента „сините“ са стигали до кота 22 в мачовете без допуснат гол. Вече стана ясно, че сезон 1998/1999 покрай Димитър Иванков, както и 2006/2007.

Лошото за Левски обаче е, че се намира в серия от девет мач без победа на стадион „Локомотив“ в Пловдив.