На среща с медиите, която се проведе на стадион "Христо Ботев" Пирин Благоевград представи своето ново ръководство. Също така клубът води преговори с потенциален нов собственик, но неговото име не бе разкрито.

С журналистите разговаряха временно изпълняващият длъжността управител на клуба Петър Занев, Петър Михтарски, който поема поста спортно-технически директор, Велислав Елезов, който ще изпълнява длъжността административен консултант и Йордан Грозданов, който се завръща в клуба като отговорник за връзките с обществеността и медии.

На пресконференцията стана ясно, че новото ръководство е успяло да осигури средства за изплащането на две заплати на футболисти и служители – за месеците октомври и ноември 2023 година.

Клубният бюджет за брутно възнаграждение за заплати е оптимизиран спрямо настоящите финансови условия. От бюджет, включващ 205 хил. лв. на месец, клубът ще ползва бюджет, възлизащ на 165 хил. лв. На срещата бе коментирано общото състояние, в което е наследен клубът, както и отношенията с бивши и настоящи футболисти.

Пирин се нуждае от 150 хиляди пева за лиценз за слевдащия сезон. Резултати от преговорите с кандидат-собственика ще има в следващите дни.