Пирин Благоевград приема изпадналия Етър Велико Търново в първи двубой от третия кръг на групата, която се бори за своето оцеляване в efbet Лига. Срещата на стадион „Христо Ботев“ в югозападния град стартира в 15:15 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо. Главен съдия на срещата ще бъде Красен Георгиев от Варна.

Пирин се намира в неособено добро положение, след като допусна две поредни загуби в плейофите. „Орлетата” отстъпиха на Берое с 0:2 в миналия кръг, като бяха тотално надиграни от съперника. Преди това тимът загуби от Ботев Враца с 1:2 на собствен терен. Така Пирин допусна толкова поражения, колкото в първите десет кръга през пролетта и има 30 точки на 13-ото място в класирането.

Сега, за благоевградчани предстои мач с единствения тим, който победи на два пъти през редовния сезон, а нов успех е задължителен, за да може тимът да подобри шансовете си за директно спасение и да не се налага да играе бараж.

За тима на Олександър Бабич наказани играчи няма, но поради контузии няма да играят Аймен Суда, Илиан Костов и Любомир Тодоров.

Треньорът на Етър – Светослав Петров, чийто отбор е без победа в последните си 12 гостувания, няма да може да разчита на наказания за една среща Мартин Моран, както и на контузените Ивайло Димитров, Ловре Кнежевич, Килиян Гесум и Николай Янков. След изтърпяна санкция, обаче, се завръща Горка Ларучея.