Пирин Благоевград записа първа победа през сезона в efbet Лига, след като победи ЦСКА 1948 с 4:1 в мач от 4-ия кръг в efbet Лига. Попадението на Станоев дойде в 1-ата минута, който се разписа с феноменален удар. На играча на Пирин му трябваха само 13 секунди, за да се разпише. В 30-ата минута Манолев покачи резултата на 2:0 след асистенция на Костов. В 24-ата минута съдията Занев отсъди дузпа за ЦСКА 1948, но след като разгледа ситуацията с ВАР я отмени. В 43-ата минута Чочев от дузпа върна тима си в двубоя. В 66-ата минута на двубоя Карачанаков направи резултата 3:1 с отличен диагонален удар. В края на двубоя и Брахими се разписа, за да фиксира крайния резултат.

Антон Узунов
12 снимки

ЦСКА 1948 отправи удар към вратата на съперника в 19-ата минута, а негов автор беше Чочев, топката обаче не намери целта. Минута след това в Пирин направиха принудителна смяна, на мястото на Бенгюзов влезе Карачанаков.

Статистиката от Пирин Благоевград - ЦСКА 1948

източник: Sofa Score

В 23-ата минута Карачанаков изпълни добре пряк свободен удар отляво към наказателното поле на ЦСКА 1948, но бранителите на гостите се справиха със ситуацията. В следващата атака Дюлгеров сякаш фаулира Ангелов в наказателното поле на Пирин, а съдията отсъди наказателен удар, но той преразгледа ситуацията с ВАР и отмени решението си, след което показа и жълт картон за Ангелов.

Пирин направи резултата 2:0 след гол на Манолев в 30-ата минута, той получи отлична асистенция от Костов и матира Наумов, за да удвои резултата.

ЦСКА 1948 създаде напрежение пред съперниковата врата като в 36-ата минута Чочев засече с глава топката към вратата на Петров, но тя мина над напречната греда. В 40-ата минута отново Чочев стреля опасно към вратата на Пирин, Петров направи великолепно спасяване, но имаше и вдигнат флаг за засада.

Гостите се върнаха в мача с гол в 43-ата минута, след като Дюлгеров игра с ръка в наказателното поле и от бялата точка Чочев намали изоставането на ЦСКА 1948, връщайки отбора си в мача.

В 53-ата минута Дюлгеров отигра една топка в наказателното поле на ЦСКА 1948 след центриране от пряк свободен удар, но тя не намери целта. Четири минути по-късно Русев отправи удар към вратата на Петров, но той не се затрудни да улови топката.

Пирин направи резултата 3:1 с прекрасен диагонален удар на Карачанаков, който се разписа в 66-ата минута на срещата. До края на двубоя и Брахими се разписа като получи пас от Костов, за да фиксира крайния резултат - 4:1 за тима от Благоевград.

Пирин Благоевград - ЦСКА 1948 4:1
голмайстори: 1:0 Станоев (1), 2:0 Манолев (30), 2:1 Чочев (43-дузпа), 3:1 Карачанаков (66), 4:1 Брахими (89)

съставите на двата отбора:

Пирин Благоевград: Петров, Дюлгеров, Попев, Бенгюзов (20-Карачанаков), Станоев (80-Хендерсън), Брахими (90-Тасев), Занев, Дяков, Манолев, Николов, Костов (90-Гощелиани)

ЦСКА 1948: Наумов, Лясков, Пиргов, Ангелов, Илиев (90-Дилчовски), Климентов (74-Хайдаров), Чочев, Галин Иванов, Топузов (74-Стелиян Добрев), Бастунов (46-Русев), Ангелов

съдия: Ивелин Занев