Пирин Благоевград и Славия се изправят в последен мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" ще стартира в 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg може да проследите всичко най-интересно от срещата.

Домакините се нуждаят от точки, за да се преборят с ЦСКА 1948 и Арда за директно оцеляване, докато добри резултати са необходими и на гостите, които трябва да бранят шестата позиция.

Треньорът на „орлетата“ Радослав Митревски няма да може да разчита на опитните Светослав Дяков, Николай Бодуров и Венцислав Бенгюзов, които лекуват травми. От своя страна Александър Дюлгеров е наказан. Добрата новина е, че Станислав Манолев и Антон Карачанаков се завръщат за благоевградчани.

Радослав Митревски спечели 11 точки в пет мача, докато предшественика му Уорън Фийни бе с 12 от 17 двубоя.

Треньорът на „белите“ Златомир Загорчич няма да може да разчита на контузените Емил Стоев, Георги Петков и Александър Иванов. Камело Нгуена и Дарко Тасевски тренират с тима.

Петима играчи са с натрупани жълти картона – Светослав Вуцов, Людовик Соарес, Мартин Атанасов, Ерол Дост и Тони Тасев.

В последния двубой Мартин Петков и Борислав Цонев записаха своите дебюти за Славия с попадения, а Радослав Кирилов направи хеттрик от асистенции за победата с 3:0 над Локомотив София.

Пирин се завърна в елита с големи амбиции и възможности, които обаче не бяха демонстрирани през есента. Един от малкото добри резултати за „орлетата“ като гост бе равенството 1:1 именно срещу Славия в София в един равностоен двубой. В края на същия месец октомври, двата тима се срещнаха и на осминафинал за Купа на България. Тогава „белите“ спечелиха с 1:0, а вече са на полуфинал с ЦСКА в тази надпревара.