Доскоро низвергнатият полузащитник Рубен Пинто изведнъж е пред нов договор с ЦСКА, съобщава вестник "Тема Спорт". 27-годишният португалец се завърна на терена в мача срещу Царско село, след като дълго време беше със статут на "замразен".

Ибериецът се озова във "фризера" още през юли и дълго време споделяше съдбата на капитана Николай Бодуров и дори не попадаше в групата за мачовете, а от щаба на "червените" мълчаха като партизани на разпит за причините за изваждането му от групата.

Халфът се появи като резерва в последните минути от срещата с новаците в елита. В момента Пинто и ръководството водят преговори за нов контракт. Настоящото споразумение между двете страни изтича в края на сезона. Твърде е вероятно в близките дни полузащитникът да поднови договора си. 

Пинто бе привлечен на "Армията" през лятото на 2016 г. Първоначално бе под наем в Борисовата градина, но след това правата му бяха откупени от Беленензеш. Той се утвърди като основна фигура, но началото на този сезон не беше особено приятно за него по споменатите вече причини. 

Нов договор се очаква да парафира и Жеферсон. Контрактът на бразилеца също изтича през лятото на 2020 година и "червените" искат да го подновят. Самият бранител призна наскоро, че му е предложено ново споразумение и съвсем скоро се чака развръзка.

Южноамериканецът загуби титулярната си позиция в последните две срещи, след като на неговия пост бе предпочитан Брадли Мазику.