Голмайстор №1 в историята на ЦСКА Петър Жеков смята, че победата на „червените“ с 2:1 над ЦСКА 1948 е дошла заради по-голямото желание. В днешния брой на вестник „Мач Телеграф“ Жеката коментира и ексцесиите в Сектор А на „Армията“.

„Публиката вече не е като едно време, когато ние играехме. Сега са по-озлобени, не знам защо така се получава. Но виждайки две ЦСКА-та, те реагират. Различни хора, различни мисли – двата клуба са разделени и нямаше начин да не викат. Няма кой да ги спре“, започна Жеков и премина към самата среща.

Десислава Комарова
93 снимки

„Ако ЦСКА беше играл в Базел както срещу 1948, щеше да бие и да се класира. Тук се хвърлиха и играха, а там нищо и загубиха.

Победата с 2:1 дойде малко случайно, но е победа. Вторият гол нямаше хващане, но трудно се намира този ъгъл – без късмет не можеш да я вкараш там. Нашите играчи рядко шутират така, но хубаво, че Де Нойер пробва и я вкара. Сякаш чакаха да получат гол, да ги подразнят и тогава чак заиграха. Напрежението също оказа влияние върху ЦСКА, момчетата го знаеха. И двата отбора осъзнаваха, че битката ще е на живот и смърт.“

LAP.bg
100 снимки

Петър Жеков призна, че също е имал покана да се присъедини към ЦСКА 1948.

„По телевизията чух обидите към Стойчо Младенов, към Любо не съм. Но вижте – цял живот е в ЦСКА и изведнъж напуска. Те и мен ме викаха, дори преди него. Ради (б.р. Здравков) ми се обажда 10 пъти, счупи ми телефона. И аз му казах - „Ради, не мога да дойда. Как ще дойда, като ще ме бият и ще ми счупят и колата“. Дошъл съм на „Армията“ и съм си тук. Това е измислен отбор за мен. Гледаха да разделят ЦСКА и хоп – 1948. А това е нашата година“, каза с горчивина Вълшебния стрелец и добави: „Ради искаше да отида там, но не мога. Дойдох от Берое на „Армията“ и не мога да я напусна. Никой не ме е гонил. Стойчо и него не са го гонили. Колко пъти ставаше треньор и се връщаше... Кой го е изгонил – никой. Той се уплаши, че ще има дерби и напусна. Неговите номера нямат край“, разкритикува Жеката.

LAP.bg
100 снимки

Според него успехът над ЦСКА 1948 е по-специален.

„Тази победа е абсолютно специална. Защото трябваше да бием тези „съименници“, които бяха първи и остават начело. Честно казано, те също не играят лошо – имат добри момчета и се представят добре. ЦСКА влезе тромаво в мача, както винаги прави. Първото полувреме бяха гроги и второто живнаха. Трябва да влизат в мача силно. Сега чакаха да им вкарат и обърнаха в последния момент – хвърлиха се всички с яко тичане, борба и натиснаха. Показаха по-голямо желание. ЦСКА обаче не може да стане шампион с тези играчи. Липсва класа“, завърши 77-годишният Жеков.