Петър Петров, който отговаря за въвеждането на системата ВАР в българския футбол, заяви, че родните мачове ще бъдат под непрекъснат мониторинг от ФИФА.

"За да даде одобрение ФИФА, всички клубове трябва да дадат съгласни да изпълнят всички изисквания. Няма как да побългарим системата ВАР. Без да се покрият изискванията, няма как да се даде разрешение за провеждане на мач с ВАР. Това важи до лятото на 2025 година. Промяна на съдия или стадион, води до жестоки санкции от ФИФА - нямаме право на грешки!", коментира отговорникът за системата в България.

"Ще бъдем под непрекъснат мониторинг. Пандемията ни помогна, защото тръгнахме от кота 0. Фирмите в света, които имат лиценз да доставят услугата ВАР, са 14. Спряхме се на вариант за децентрализирана система - 4 вана. Централизираният вариант е много скъп - такива работят в Италия, Турция, Русия, Германия, Мадрид, Лондон. Вановете вече са в България", каза Петров.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.