Отговорникът за ВАР системата Петър Петров даде разяснения относно включването на системата, както и кога ще бъдат сертифицирани стадионите на отборите от efbet Лига. Това се случи при инспекцията на Националния стадион Васил Левски.

Графикът за инспекции по стадионите за въвеждане на ВАР системата

"След като бъде включено захранването на вана, ще бъде проверено дали има трифазен ток. Ще определим заедно с представителите на стадиона датата за ФИФА технолоджи тест. Той ще се състои преди домакински мач на отбора, който си провежда тук срещите - ЦСКА 1948. Шест часа преди мача ще бъдат тук телевизията, вана. Много е важен вторият тест, който ще се проведе тогава. Клубът домакин ЦСКА 1948 два часа и половина преди мача трябва да подсигури юноши на терена в едното наказателно поле, ще играят симулативни инциденти - гол, гол от засада, червен картон, наказателен удар, сгрешена идентичност. Тогава ще присъстват и съдиите, които ще ръководят мача, плюс двама във вана - ВАР и асистент ВАР", коментира Петров.

"Трябва да се премине теста, за да се подаде информацията към ФИФА, както виждате Националният стадион е готов за теста. И ако всичко е наред следващият домакински мач на 19-20 март на ЦСКА 1948 ще направим технологичният тест", добави той.

"След проверката на Националния стадион следва проверка на Българска армия, Виваком Арена Георги Аспарухов, Славия и Царско село, като за стадиона на Царско село има и допълнителни предписания. Предписания са изпратени на Огоста, Тича, Арена Арда и едната от страните на стадион Берое. Навсякъде работят хората, за да се справят. Има време. От 12 до 21 март ще гледаме да сертифицираме стадионите на отборите сигурни за първата шестица", каза още Петров.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.