Централният бранител на левски Холмар Ейолфсон ще пропусне началото на зимната подготовка на тима. Причината не е контузия или друг проблем, а това, че той получи повиквателна от националния отбор на Исландия за тренировъчен лагер в Исландия. Така близо до две седмици Петър Хубчев няма да може да използва един от основните си футболисти в тренировъчния процес.

Лагерът ще бъде част от подготовката за баражите на Евро 2020, в която викингите ще премерят сили с Румъния в Рейкявик на 26 март, а ако успеят да спечелят този двубой, дори ще могат да се изправят и срещу България във финалния плейоф на пет дни по-късно.

През януари няма официални дати за контроли от ФИФА. Въпреки това исландците ще проведат две такива. На 15 януари те ще срещнат Канада, а 4 дни по-късно ще се изправят срещу Ел Салвадор.

"Опитахме се да повикаме момчетата, които играят в Русия, но не успяхме. Позитивното за нас е, че ще можем да ползваме Холмар Ейолфсон, който играе в България. Той направи голям прогрес след завръщането си от контузия, ще ни помогне много", заяви селекционерът Хамрен.

Защитникът на Левски бе част от селекцията на викингите по време на Световното първенство в Русия през 2018 година, но не влезе в игра в нито един мач.