Новият треньор на Етър Петко Петков сподели първите си впечатления от работата във Велико Търново, след като пое отбора през изминалата седмица. Той заменя напусналия поста си Росен Кирилов и ще има трудната задача да вдигне отбора на крака след доста турбулентен период.

Петков е умерен оптимист, но подчерта, че всичко минава през много рабита и подобряване на организацията в самия клуб през следващите месеци.

"Взех решението да поема отбора веднага, а не да чакам до паузата, тъй като ми се струва, че има много работа за вършене и трябва да почвам отсега. За мен е важно какъв е климата в един отбор. Футболът е колективна игра и всеки един играч е зависим от останалите", започна Петков.

"Етър трябва да оптимизира финансовите си средства. Ще има реоргазнизации в това отношение. Трудно се прави селекция по това време на годината, но всеки клуб трябва да се справи с тази ситуация. Етър разполага с играчи, които отговарят на позицията на отбора. Това са реалностите и започваме целенасочена работа за оптимизиране на оргазацията".

"В момента, за съжаление, трансферите са само изходящи. Разбира се, този процес трябва да се стопира, за да задържим добрите ни играчи. Трябва да се опитаме също така да се привлекат играчи, които да ни вдигнат нивото. Това беше и основната причина, поради която поех отбора. Правото на треньора е да тренира отбора и да направи селекцията".

"Не съм страхлив човек и още в петък ще бъда на скамейката, за да ръководя отбора. Заставам с играчите и поемам цялата отговорност", завърши Петков.