Известният фен на Левски - Петър Димитров, както и Станислав Калчев са част от инициативния комитет за изграждането на паметник на легендата на "сините" Георги Соколов. Двамата говориха на пресконференция, на която представиха идеята си. 

"Щастлив съм, че в този ден се слага началото на изграждането на паметник на Жоро Соколов. За съжаление той е трагичният образ в нашия вековен клуб. Ние не сме просто футболен клуб, ние сме явление. Бате Жоро само 10 години е играл футбол. На 16 години играе контрола с Челси. Десет години по-късно спира да играе футбол. На 27 години го спират да играе футбол. Това е първата част от трагедията в живота му. За мен Гунди и Соколето са двете страни на една монета в нашата история. Стана ми традиция като ходех пред Банята да го видя, да го чуя. Единият беше с красота на кино артист, другият с красота на сициалиански мафиот. Имах възможност да говоря с него по телефона и знам каква болка изпитваше. Това, което го правим, е за символа Георги Соколов. Той заслужава да има паметник, там където е започнал да играе футбол", започна Димитров.

"Няма как да говоря от името на ветераните, но няма причина да не откликнат. Фифи Перото, Кирил Ивков, Теко Абаджиев са играли с него. Другата ми идея е стадионът да се казва Георги Аспарухов, а академията ни – Георги Соколов".

"От финансова гледна точка няма да имаме проблем да съберем парите. Кампанията „Левски на левскарите”, в която се включиха с желание треньорът, собственика, директора. Тази идея съм я казал на Батков преди 15 години. Ние само от февруари досега сме събрали почти 5 млн. по различни канали. От февруари 2020 – 15-20 млн. сме събрали. През последните 30-40 години са заличени чувството за съпричастност към клуба. Преди 6-8 месеца футболистите ни струваха жълти стотинки, сега виждате колко струват. Това е общност, опитваме се да върнем Левски отпреди 9 септември. Ние ще сме партньор, който ще помага на Левски", каза още той. 

"В инициативния комитет има около 23 души. Има известни личности – Наско Сираков, Илияна Раева, Ивайло Ивков, Кирил Ивков. Мястото се намира в градинката на последната спирка на трамвай №1 и №6. Разговаряно е с няколко скултури. Идеята е паметникът да бъде в цял ръст. Дотук са направени предварителни запитвания, след като се сформира комитетът, ще се чакат оферти. Към момента няма точна сума, която можем да споделим. Според мен ще е твърде оптимистично, ако стане тази година. Ще се изненадам, ако успеем тази година. По-реалистично е следващата", добави Калчев.