Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев отново зачекна темата с неяснотата около формата на efbet Лига и предстоящите баражи в елита. Специалистът говори преди последния сблъсък на „червените” в първенството срещу Берое на стадион „Българска армия”.

Той също сподели, че две от поставените три цели пред тима след завръщането му в ЦСКА, са били изпълнени.

„Очакванията са положителни. С какво ще ги излъжем, ще видите утре. Може би с много промени в нашия състав, или поне няколко, които те не очакват, но ние си гледаме нашия отбор. В никакъв случай мачът не е протоколен. Това са футболисти, които са към първия отбор. Ще има промени и някои футболисти, които са играли по-малко, ще вземат участие. Мачът е абсолютно сериозен и трябва да се отнесем професионално към нашите ангажименти. Абсолютно в никакъв случай мачът не е протоколен. Никакво подценяване. Всеки мач трябва да се изиграе както трябва – на максимални обороти за всеки един и да покаже максимума от своите възможности”, сподели той.

„Аз гледам тези футболисти от два месеца откакто съм тук. Аз мога да похваля тези футболисти. Утре затваряме първенството, ясно  е класирането, ясно е кой къде ще играе. Остават някакви баражи, въпреки че не се знае в кой град ще се играят, в колко часа и т.н., но това не е мой ангажимент. Това е тема към БФС.  Хората в момента медитират и очакват някаква информация”, каза още Пенев.

Доволен съм от това, което се случи в последните два месеца, откакто поех отбора. Тогава поставих три цели - шампион, купа и класиране в Европа. От тези три цели постигнахме две. За мен това е едно добро представяне за клуба за това кратко  време, в което работихме заедно. Трябва да продължим по този начин и да подобряваме. Това ще стане. Това са теми, върху които се работи. В момента ме интересува мачът утре. Да направим една тренировка, да са свежи, да си починат.

Поставям се на мястото на другите отбор. Не е нормално те да не знаят с кого играят, къде играят от колко играят, на кой стадион. Мен ме интересува какво се случва във футбола, затова изваждам тази тема. Интересувам се. Следя българското първенство, следя много отбори.

Мотивацията е добра. Загубихме онзи ден (бел. ред. – от ЦСКА 1948), има си причини и то сериозни, но сега мислим за утрешния мач. Причините са в нас и най-вече в мен. Най-отговорният човек съм аз – старши треньорът. Продължаваме да работим, има много неща върху, които да акцентираме”, каза още Любо Пенев.