Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев остана доволен от играчите си за показаните усилия при победата с 1:0 над Левски на старта на новия сезон в efbet Лига.

„Червените“ стигнаха до успеха с гол на Георги Русев в началото на втората част, като тимът игра и с човек по-малко през вторите 45 минути заради червен картон на защитника Стефан Цонков.

Yulian Todorov / LAP.bg
51 снимки

„Всеки отбор иска да започне първенството с три точки, ние го направихме. Направихме силен мач срещу силен съперник и накрая се поздравихме с успех. Започваме добре. Доволен съм. Направихме огромно усилие през първото полувреме и особено второто с човек по-малко и се справихме. Бяхме подложени на натиск, но се справихме. Контраатаката ще бъде едно от нашите оръжия по време на мачовете. Тренираме и други варианти, но днешният мач така трябваше да се получи, защото цяло полувреме играхме с човек по-малко. Трябваше да играем малко по-затворени. Доволен съм, нещата се получиха много добре“.

„Потенциала ще се види тепърва в следващите мачове. Що се отнася дали сме фактори – даваме заявка за спечелване на още точки. Това искам от отбора. Всеки мач да се раздаваме и да играем за победа, както беше и днес“.

„Всяка една победа дава повече самочувствие. Но то не идва само с победа, тя е резултат от сериозна и концентрирана работа през седмицата. Ние направихме една добра подготовка и е резултат на усилията, които положиха момчетата. Повече или по-малко, това е към момента. Винаги може повече, съгласен съм. Това го казвам и на момчета: „Винаги можем повече и повече“. Към днешна дата това можем и това правим“.

Антон Узунов
61 снимки

„Ивайло Чочев малко ще почине. Индивидуален режим една седмица. След това ще видим колко бързо ще бъде възстановен. Той се чувства добре, оптимист съм. Нека 7-8 дена да минат“.

„Доколкото знам е вход свободен. Който желае може да дойде и да присъства на който и да е мач како в София, така и в провинцията“, каза Пенев по отношение на присъствието на Димитър Бербатов и Стойчо Младенов на трибуните на стадион „Витоша“.

„Започнахме плахо мача, това е, което не ми хареса. Започнахме да играем след 15-20-а минута. Тези 15 минути са важни, могат много неща да се случат“, заяви Пенев на пресконференцията след мача.