Наставникът на Ботев Пловдив, Петър Пенчев, сподели, че равенството 0:0 е добър резултат за него и неговите момчета с оглед на огромните кадрови проблеми в състава му. 

Той, също така, даде подробности около здравословното състояние на Тодор Неделев, заявявайки, че има шанс той да е готов още за мача с ЦСКА през уикенда. 

„Идеята беше да реагира по положителен начин след фиаското срещу Локомотив. Доволен съм от играта ни в защита. Създадохме и няколко положения пред тяхната врата, но точката е добър резултат. Имахме много проблеми в състава и трябваше да променим схемата на игра, някои играчи направиха и дебют от скамейката. Точката е успех, с оглед на ситуацията“, започна Пенчев.

„Преценяваме спрямо всеки противник с каква схема да излезем. Обстановката не беше добра след дербито, но нашата роля беше да повдигнем духа в дните преди мача със Славия“.

„С Георги Онов дойдохме да помогнем в труден момент. Ние ще сме а договор до края на декември и дотогава ще опитаме да направим всичко, което зависи от нас. Загубата от Локо ще ни тежи още дълго, но трябва да продължим напред“.

„Травмата на Тошко не е толкова тежка и ще започне да тренира в петък. Надявам се да е готов за ЦСКА“, завърши специалистът.