Изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори пред медиите на пресконференцията на „Герена“. Той отговори на въпрос дали е подавал оставка.

Антон Узунов
57 снимки

„В момента работим с Тръст „Синя България“ Продължаваме да водим кампанията и всички дарителски сметки. Разграничавам двете понятия – прозрачност и отчетност. Трябва да е ясно не само как се взимат решенията, а как е било взето. Отчетност работим с Тръста, как са взети парите и как са изразходвани. Неведнъж съм им благодарил, защото там има две-три момчета без, които кампанията нямаше да се развие. Това, което се случва в края на всеки месец – изпращам им таблица с приходите и разходите по пера. Разбирам ги, че Тръста с организирането на отчетите не е детайлно показана, както аз съм им пращал. Например разходи други – пици след мач и други разходи. Говорил съм с тях, че може да се покажат и двата вида отчет. Длъжни сме да се отчетем, защото има хора, които гледат къде е похарчена всяка стотинка. Искам да удовлетворим всяка аудитория. След години ще си спомням за този период, като този, в който Левски е първия клуб, който е свалил завесата. Това крие рискове с хора, които искат да създават напрежение и да задават въпроси. Няма нищо лошо в това да се задават въпроси. Няма такъв, на който не бих отговорил. Няма и такъв, който да ме накара да си подам оставката. Скромният ми опит, който натрупах е, че когато си легнеш да си легнеш съгласен със себе си и спокоен. Трябва да го правиш с любов, а не с цел да постигнеш нещо друго. Когато остана сам в себе си, знам, че съм постъпил с принципите си. Знам, че съм допуснал и грешки.

При нас се случиха много неща, които да се планират. Няма такива учебници. Учил съм осем години и не знаех как стават. Научих ги тук за година и половина. Нямаше как да знаем февруари как ще се развие ситуацията в Левски и държавата с пандемията. Давам си ясно сметка, че не сме перфектни и в клуба трябва да се подобрят някои неща чисто организационно. Получих смс-и с подкрепа. Всеки, който работи в клуба и не си е вдигнал шапката, дава всичко от себе си.

„Нито една стотинка не е похарчена злонамерено. Всеки твърди обратното, ще трябва да се срещнем в съда. Готов съм да отговоря на всеки въпрос“, добави още той.

„Истината с моята оставка е следната. Не си спомням точната дата – края на април или май беше. Тогава обмислих с треньорския щаб да си я подам. Анонсирах, че това ще стане при смяна на собствеността. Най-нормалното е той да сформира собствен екип. Поканен бях от Спас Русев, а после бях и при Васил Божков. Сега пак съм тук. Собственика решава. На практика тогава използвах всички лостове да разблокирам всичко, за да има нормални приходи клуба. Първото нещо, което направих след като мина ОС. На първото заседание на НС влязох и си подадох оставката и членовете могат да го потвърдят. Изтъкнах, че те имат право да изберат нов. Представител съм на старото управление и чувствах умора. Липсата на перспектива в клуба ме тревожеше, защото не можех да помогна. Не успях да осигуря финансиране за Левски. Разбрахме се с НС да остана до 31 декември. Изразих несъгласие с поведението на Тити, че не трябва да се държи така. Поводът е един диспут за екипировката. Казах, че това ще отблъсне хората. Сметнах, че трябва да остана до 31 декември е, че всичко, което съм научил спортно-технически е от Наско Сираков. Мога да го нарека приятел. Имам морален дълг и към клуба. В ситуация, в която нося отговорност, да се опитам с каквото мога да помогна с търсенето на нови спонсори. Това е историята с моята оставка. Не е коментирана в клуба в нито един момент. Казал съм, че ще научат от мен, а след това ще се появи в медиите.“, каза Колев.