Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, разкри подробности за зимния лагер на клуба в Турция. Темата бе повдигната от тартора на Сектор Б - Любомир Костадинов, който нападна Колев, задавайки му няколко въпроса относно управлението на клуба. 

"Не ми е минавало през ум да правя каквито и да е злоупотреби. От една страна, защото не съм такъв човек, от друга страна, защото организацията ни бе такава, че нямаше шанс. Като концепция е абсурдно", заяви Колев по темата. 

"Зимният лагер в Турция стана тема в клуба още септември месец. Редно е навреме да започнем да планираме подготовката. Вариантите бяха Кипър и Турция, като започнахме да събираме предложения към нас от различни фирми, които по принцип се занимават с тази дейност." 

"Съобразявахме се с изискванията на треньора да има терен, който да е само за Левски. Това не е лесно, защото точно тогава много клубове водят подготовка там. Да вземеш ескслузивен терен струва пари, а на много места директно и ни отказаха. Събрахме офертите, Ивайло Петков пътува до Анталия, разходи се из хотелите, огледа терените и написа доклад, който се пази в клуба." 

Антон Узунов
57 снимки

"Офертите са 16 или 17 на брой. По устав, тази разходна част от бюджета трябва да се управлява от УС. Почти няма предложения, които да са на по-ниска стойност от това, което сме платили в Алания." 

"Двете най-атрактивни предложения бяха за 180 евро на човек на ден, като се включват и някакви отделни екстри. Най-изгодната оферта, за която аз настоях, бе за Кипър - 65 евро на човек. Проблемът там бе, че трябва да се пътува 15-20 мин по два пъти на ден, за да се пътува до терена, който не бе само за нас. Хубчев отказа, защото той имаше изискване."

"85 евро сме платили като настаняване на футболистите, а разликата с Черно море се състои в това, че футболистите са били настанени в апартамент с отделен санитарен възел и общ хол. Т.е. в тези апартаменти нашите футболисти са били настанявани по двама души, а Черно море са били по четирима. Това е основната разлика. И да ми се задава въпрос защо не сме като Черно море... Меко казано грозно е да се внушават злоупотреби, на никого не му е минавало през ум да прави подобно нещо." 

За да разсее съмненията, че той сам е организирал този лагер, изпълнителният директор показа пред медиите решението на УС от 23 октомври, подписано от всички членове. 

"Има решение на УС за този лагер, не съм ги взимал сам тези решения, щом сме тръгнали да коментираме в детайли. Нито една стотинка от даренията на хората не е отишла за този лагер. Той бе част от бюджета, съставен с помощта на "Национална лотария" като генерален спонсор. Има си документи за това нещо, останалото са просто дребни спекулации, които целят да хвърлят кал по клуба", допълни Колев.