Изпълнителният директор на Левски Павел Колев иска да напусне клуба на 17 юли. На тази дата ще се проведе общото събрание на „сините“, а именно на него той планира да подаде оставката си, пише „Меридиан Мач“. Най-вероятно тежкото финансова положение на Левски, което ограничава максимално функциите на директора, е в основата на желанието му да си тръгне.

Антон Узунов
73 снимки

Павел Колев вече е разкрил из кулоарите на „Герена“ решението си. Друг е въпросът дали в крайна сметка оставката ще бъде подадена и съответно – приета. По време на пандемията от коронавируса Павел Колев обяви пред медиите, че той, треньорският щаб, който тогава беше воден от Петър Хубчев, и спортният директор Ивайло Петков ще подадат оставки след края на извънредното положение, което по онова време беше планирано за 13 май.

Няколко дни по-късно изпълнителният директор на „сините“ обясни, че той и останалите шефове са се отказали от това си намерение. Към днешна дата от тези, които искаха да подават оставки, само той все още е на  поста си. Петър Хубчев и Ивайло Петков бяха уволнение от новия собственик Наско Сираков. Според запознати именно босът на Левски ще се опита да убеди Колев да остане на „Герена“, защото той е от малкото способни да помогнат за излизането от тежката финансова криза.

Акционер №2 в Левски – Константин Папазов обяви преди дни, че месец юли ще бъде решаващ за бъдещето на клуба, на когото са нужни 5 милиона лева, в противен случай отборът няма да оцелее. По-рано и Наско Сираков спомена почти същата сума. Това са задължения, натрупани от извънредното положение насам. Става въпрос за заплати, данъци и осигуровки към тях.