Изпълнителният директор на Левски Павел Колев сподели мнението си за ограниченията по стадионите в България, съпоставката с правилата на запад и как е оцелял Левски, след като Васил Божков изостави клуба и връхлетялата впоследствие криза с коронавируса.

„Нещата се развиват така както трябва. Въпреки че в голяма степен тези ограничения първоначално с 30% капацитет на стадионите, сега 50%, то е формално. То не се случва. На хартия нещата изглеждат по един начин, но когато отидеш в реалността, тя е много по-грапава и пълна с изненади. Така е и на нашите стадиони. По принцип нашите стадиони са пълни с изненади. Абсурдно е. Това са едни регламенти, които са взети от държави, в които е ясно във всеки един момент кой е влязъл на стадиона и още по-изненадващо за нас, даже и къде стои. Може да бъде намерен с камера, идентифициран и съответно при необходимост изваден от стадиона. На нашите стадиони това не може да се случи. То е химера", заяви Колев.

Директорът коментира и твърденията на някои фенове, че ако не е бил той, Левски е нямало да просъществува по време на пандемията.

„Това е много далече от истината. Това, което се случи на Левски е двоен черен лебед, двуглав черен лебед. От една страна буквално за няколко дни собственикът и генералният спонсор на клуба изчезнаха. Просто се изпариха, което в нормална държава не може да се случи. Ние не бяхме подготвени като футболен клуб по никакъв начин. Нямаше как и да реагираме толкова бързо. За капак на това нещо дойде и коронавирусът и това постави футболния клуб в някаква абсурдна ситуация. Който каже, че е подготвен за такова нещо, ще излъже тотално.

Клубът оцеля благодарение на това, че имаше много здрава дисциплина и много чисти отношения вътре в самата организация. Футболният клуб е един организъм. В него, когато органите функционират в синхрон и си взаимодействат пълноценно, а не се опитват да се излъжат един друг кой е по-важен, нещата се случват дори в такава криза. Ние бяхме в кома, на изкуствено дишане, благодарение на привържениците си обаче вътре успяхме да запазим взаимоотношенията между всички центрове – треньор, спортен директор, моя милост, администрацията и футболистите в една плоскост, където всичко се казваше така както е и съответно на всеки беше поставян избора, ако не иска и не може устиска, когато се нормализират нещата, да седнем на масата и да се разберем, свободен си да си тръгнеш.

Никой не си тръгна с изключение на един футболист. Това е основната ни заслуга, но тя е на всички. Не е на треньора Петър Хубчев и на спортния директор Ивайло Петков, и донякъде моя, и на хората, които не са взимали заплати“, разкри той в предаването "Дискурси" по ТВ Европа.