Временният старши треньор на ЦСКА Алън Пардю ще предложи на двама от най-опитните играчи в състава – Греъм Кери и Амос Юга, да останат в отбора и през следващия сезон, разбра „Мач Телеграф“. Това ще стане след полуфинала-реванш за Купата на България със Славия довечера от 19:00 часа на „Армията“, като „червените“ спечелиха с 2:0 първия мач.

Контрактите на двамата халфове изтичат през лятото, но въпреки това британският наставник, който продължава да бъде съветник и по спортно-техническите въпроси на собственика Гриша Ганчев, е на мнение, че Кери и Юга заслужават да бъдат задържани и през следващата кампания. Това означава, че офертата към тях ще бъде за договор за 1 година, като те трябва да преценят дали условията ще ги удовлетворят.

Антон Узунов
96 снимки

Именно по този начин 32-годишният Кери бе задържан на „Армията“ преди 12 месеца, въпреки че беше считан за сигурен напускащ, но през есента се превърна в основна фигура и плеймейкър на тима, вкарвайки 4 гола в Европа и един за първенството – при 2:1 над Левски. Общо ирландецът има 101 срещи и 11 попадения с червената фланелка от лятото на 2019 година.

Юга пък бе твърда резерва през сезона, но в последния месец замести успешно контузения Томас Лам като централен защитник, макар че довечера ще излезе на титулярната си позиция като опорен полузащитник вместо наказания Жеферсон. Националът на ЦАР е вече в ЦСКА две години, в които е записал 75 срещи и 3 гола.